Die Zeit

  • € 222,50
- +

Tags: With vocals

Bladmuziek
Bestelcode DCX-51
Componist Cox Vincent
Divisie 1e
Podium Mars Podium concours
Aantal Stemmen 27
Tijdsduur 27' 30''
Muziekvorm Concert
Repertorium Nee
Soort Origineel
Genre Concert & Contest
Instrumenten Glockenspiel - Crotales - Vibraphone - Vibraphone - Xylophone - Marimba - Marimba - Marimba - Marimba - Tub.bells - Timpani - Koor - Rhythm instruments - Effect instruments - Snaredrum - Bells - Fielddrum - Bongo's - BooBams - Donderplaat - Bassdrum - Cymbals a 2 - Tam Tam
PDF PDF

De 30 minuten durende compositie "Die Zeit" is geschreven voor het afscheidsconcert van slagwerkdirigent (en mijn vroegere docent) Jo Zinzen in opdracht van het Slagwerkensemble van Fanfare Eensgezindheid Maasbracht-Beek. Een combinatie van slagwerk, gemengd koor en ook kinderstem, altijd al een grote wens van Jo.

De drie delen "Vergangenheit", "Heute" en "Zukunft" geven als het ware de verschillende fases van het leven weer. Niet letterlijk uiteraard, maar als verwijzing.

Zo worden in het eerste deel flarden van drumband-marsmuziek gebruikt, welke in de jaren '80 en '90 door Jo zijn geschreven. Ook teksten als "Die Träume meiner Kinderzeit" refereren aan het verleden.

In het tweede deel wordt de hectiek van de tegenwoordige tijd weergegeven. Een druk bestaan, maar ook met een verwijzing naar pluk de dag, leef nu! Als tekst wordt gezongen "heute ist heut!".

Het derde en laatste deel is een verwijzing naar wat komen gaat, want de tijd staat immers niet stil. Wat zal de toekomst ons brengen. Een kinderstem zingt plotseling: het is tijd, om iets nieuws te beginnen....