Componist Marc Dufour

26 Jun 2015 Componisten, Composities

Graag presenteren wij weer een nieuwe, veelbelovende componist/arrangeur: Marc Dufour.

Hij is in 1970 te Oostende geboren en behaalde in 1988 aan het Stedelijk Conservatorium te Oostende het einddiploma slagwerk. Hij ging daarna verder studeren aan het Lemmensinstituut te Leuven en behaalde er in 1990 de eerste prijs notenleer met onderscheiding en in 1993 de eerste prijs slagwerk met onderscheiding. In 1996 behaalde hij met grote onderscheiding het diploma 'Master in Music'. 

Als slagwerker en percussionist was hij van 1993 tot 2004 vast verbonden aan de musicalafdeling van het Koninklijk Ballet van Vlaanderen. Als freelance slagwerker werkte hij van 1990 tot 2010 bij verschillende Belgische orkesten, waaronder de Filharmonie en het orkest van de Opera Vlaanderen. Sinds 2010 werkt Marc fulltime als docent, dirigent/instructeur, componist en arrangeur.  Hij is o.a. docent bij drumschool Rhythm Impact uit Berlicum.

Als dirigent/instructeur staan verschillende orkesten onder zijn leiding waaronder de Harmonie Juliana uit Waalre en de Drumband van de Koninklijke Fanfare Kempenbloei uit Achel. Al jaren maakt hij verschillende composities en arrangementen voor zowel harmonie, fanfare, slagwerkensemble en drumband.

Gezien dit sprekende CV zijn wij eens te meer trots om de composities en arrangementen van Marc te mogen uitgeven. Als eerste werk presenteren wij "Cambio Batalla". Het is een ritmisch klassiek getint werkje, waarbij de metrum- verschuivingen, maatwisselingen en tempoveranderingen een belangrijke rol spelen. Vandaar ook de titel Cambio Batalla, vrij vertaald, verandering van slag.