Etienne Houben

Mijn verhaal als muzikant begint als slagwerker,zoals bij velen, op een oefenplankje in de kamer met pa als leraar. Dankzij jaren van intensieve begeleiding door o.a. Juan Gallardo en wijlen Hans Croes en ervaring opdoen binnen slagwerk- en hafa-orkesten,ontvouwde voor mij de richting naar het conservatorium.

In 2000 ben ik op het conservatorium Maastricht begonnen aan mijn opleiding slagwerk klassiek waar ik de lessen genoot van slagwerkcoryfeeën Pieter Jansen en Werner Otten. Daar heb ik in 2004 mijn diploma bachelor(1e fase)docerend/uitvoerend musicus Cum Laude behaald. In 2006 heb ik tevens de Master-opleiding met succes afgesloten.

Ik ben werkzaam als Paukenist bij de Douaneharmonie, Instructeur, slagwerkdocent,o.a. bij de muziekscholen Kreato en Artamuse. Als remplaςant bij het Limburgs en Gelders Symphonie Orkest, de Marinierskapel en ben ik paukenist geweest bij het Nationaal Jeugd Orkest. De muziek voor dit soort ensembles sprak mij al vroeg aan en ik begon rond mijn 13e de eerste stapjes te wagen om hiervoor te componeren.

Tegenwoordig schrijf ik voor deze sector veel compositieopdrachten. O.a. voor de diverse concourspodia, zo ook voor de concertwedstrijden van het Wereld Muziek Concours in 2005 voor het winnende slagwerkensemble van de Koninklijke Harmonie van Thorn. Daarnaast schrijf ik ook recital muziek voor setup en overig slagwerk, ook combinaties met blaasinstrumenten en zang. O.a. in opdracht van Fluitiste Leonie Wolters (laureate Concertgebouw Orkest), Slagwerker Bart van Grinsven (Marinierskapel) en voor de poëzie stichting VSB Fonds . De laatste jaren ben ik ook gaan schrijven voor kamermuziek en blaasmuziek.

Etienne Houben