Ivo Weijmans

Geboren in 1965, opgegroeid in het Gelderse Lobith, heeft Ivo Weijmans zijn opleiding tot beroepsmusicus genoten aan de Hogeschool voor Kunsten te Arnhem. Daar behaalde hij zijn diploma Docerend Musicus Slagwerk, en zijn praktijkdiploma Hafa-directie. Daarna heeft hij zich gespecialiseerd op de Marimba en op dit Ivoinstrument zijn diploma Uitvoerend Musicus behaald. Momenteel woont hij in Losser en is getrouwd en vader van twee kinderen.

Reeds op het conservatorium ontwikkelde hij zich als componist van overwegend slagwerk-stukken. Hij schreef enkele werken voor het slagwerkensemble van het conservatorium, het Michi-marimba kwartet en de slagwerkgroep van Het Gelders Orkest. Daarop kreeg hij de opdracht mee te werken aan de programmavoorbeelden voor mallet instrumenten van het huidige NIB. Van dit instituut zou hij later regelmatig compositieopdrachten krijgen voor o.a. malletband. Voor de compositiewedstrijd voor slagwerkensembles van het RIM schreef Ivo Weijmans twee werken: Diabolo voor slagwerk kwartet en The Great Casanova voor kwintet. In de laatste categorie behaalde hij de hoofdprijs. Het werk The Great Casanova is momenteel ook bij DMP uitgegeven voor malletband.

Momenteel is Ivo Weijmans als adjunct directeur en Slagwerkdocent en dirigent van het Blaasorkest en het Slagwerkensemble verbonden aan de Muziekschool te Nordhorn (Duitsland). Met het slagwerkensemble en verschillende leerlingen behaalde hij meerdere successen op Regionaal-, Landes- en Bundes-niveau van het aansprekende concours systeem “Jugend musiziert” voor jongere muzikanten en muziekschool ensembles in Duitsland.

Ook is hij daar erg succesvol met de door hem geïnitieerde concertreeks Sinfonic Rock Night: Vier jaarlijks snel uitverkochte concerten met een 120 koppig ensemble (Sinfonie-orkest, koor, band en solisten), waarin inmiddels een keur aan klassieke rock hits (zoals Music, Bohemian Rhapsody) zijn uitgevoerd.

Met het ensemble ConneXion heeft hij meermaals deelgenomen aan het Europees Jeugd Muziekfestival, in Zweden/Denemarken, Hongarije, Italië, Oostenrijk, Spanje en in 2018 in Nederland (Sneek). Met deze Big Band bezetting (uitgebreid met strijkkwartet, veel slagwerk en zang) heeft hij door de jaren heen veel projecten gedaan, allemaal eigen composities, waaronder een complete Musical (D-Ten).

Ook heeft hij een tweetal werken voor het WMC in Kerkrade geschreven. Het imposante werk Zaynah in opdracht van St. Cecilia Milheeze en enkele jaren later in opdracht van Percussion-Ensemble van Muziekvereniging Jong Nederland Asten het werk: Five Pieces after Edvard Munch.