Nico Camps

Nico is geboren in Meeuwen (Oudsbergen) in 1976. Zijn muzikaal verhaal begon met z’n fascinatie als kind voor trommels en drums. Hij werd lid van de plaatselijke drumband ‘De Heidebloem’ en daarna was zijn passie niet meer te stuiten. Op zijn 15de beslist hij om slagwerk te gaan studeren in de Muziekhumaniora (later Musart) te Hasselt, waar hij slagwerkles kreeg van Werner Theunissen en Andres Liefsoens. Een logisch vervolg lijkt dan het Lemmensinstituut in Leuven. De leraren die hem hier gevormd hebben zijn Frans Tielemans, Leo Ouderits, Ludo Claesen en Carlo Willems. In 1999 behaalde hij zijn diploma van ‘Meester in de Muziek’. Later volgde nog een Eerste prijs kamermuziek en Specialisatie slagwerk (marimba & vibrafoon). Als prille twintiger was hij freelance actief in de Vlaamse Opera, Muntschouwburg en heeft een periode mee getourd in Duitsland, Oostenrijk en België met Helmut Lotti. 

Met zijn band ‘Palomine’ heeft hij in de periode ‘05 - ‘12 heel wat airplay  gehaald op de Nationale radio in België en Nederland (Radio 1, Studio Brussel, 3FM Nederland,...) en Televisie (TMF, JimTV, Provincieshow, ChannelM studios Manchester...)

Momenteel is hij full time docent slagwerk en groepsmusiceren in de Kunstacademie Noordlimburg (KANL) te Pelt.

In 2013 richtte hij de percussiegroep Vibracoustic op in samenwerking met de KH St Laurentius Bocholt. Nico componeert en arrangeert muziek voor percussie ensemble en solo percussie, en werkt nauw samen met DMP – Dutch Music Partners.

Hiernaast is hij ook actief in verschillende bands: Backyard Giants - Dixie Rose - Mina’s House Rats - Dag Anniek 

.....Mijn persoonlijkheid is voor een groot stuk gevormd door muziek. Het heeft me doen openbloeien. Op een podium ben ik mijn beste zelf! 

Foto: Hanne Kelchtermans