Percussion All In

Algemeen:
Percussion All In is een methode voor slagwerk in de meest brede zin van het woord. Vandaar de naam (All In). Percussion All In omvat speelmateriaal over verschillende disciplines: Snare drum, Drumset, Mallets, Timpani, Latin instruments.
De auteur Henk Mennens bedacht een totaalconcept, vanuit een soort van multidisciplinaire aanpak, waarbij verschillende etuden en voordrachtstukken zowel afzonderlijk alsook gezamenlijk kunnen worden gespeeld. De drumboeken vormen hierop een uitzondering omdat deze discipline specifieke leerdoelen kent.

Doelstellingen & uitgangspunten:
Het doel van Percussion All In is, zowel beginnende studenten als gevorderde slagwerkers te confronteren met de specifieke aspecten van het slagwerk. De boeken zijn in verschillende niveau’s samengesteld en sluiten aan op de geldende eisen van de gangbare leerplannen.

Opbouw:
Vanuit de theoretische behandeling van de verschillende ritmische bouwstenen zijn technische oefeningen samengesteld die de student helpen ritmische patronen op een juiste wijze te spelen. Daarna volgen leesoefeningen die een hulp vormen bij de juiste cadans en timing. Vervolgens komen etuden aanbod, waarbij dynamiek, tempo en andere muzikale ingrediënten de student wegwijs helpen in het totale muzikale spectrum. 

Percussion All In bevat eveneens voordrachtstukken en duetten die de basis vormen voor verdere bestudering van de slagwerkliteratuur en die zeker tijdens concerten en concoursen gebruikt kunnen worden. Enkele etuden en voordrachtstukken kunnen vanuit de afzonderlijke boeken (disciplines) tegelijkertijd worden gespeeld en vormen op die manier heterogene samenspelstukken.

De drumboeken kennen hun eigen methodische lijnen. Vanuit de bestudering van ritmische patronen en coördinatieoefeningen leert de student op een juiste wijze verschillende grooves. CD-materiaal levert hierbij een effectieve ondersteuning. Dit boek heeft de auteur in samenwerking met Ron Coolen samengesteld.

Overzicht van Uitgaven:

 

Percussion All In for Snaredrum niveau 1-2-3-4
Percussion All In for Snaredrum duets
Percussion All In for Mallets niveau 1-2
Percussion All In for drums (CD) niveau 1
Percussion All In drumduets (CD)
Like Rock Rhythms (for drums)
Like Funk Rythms (for drums)
Percussion All In for Timpani
Percussion All In for Timptoms
Percussion All In for Bass/tenordrum
Percussion All In for Theorie
Percussion All In for Latin instruments
Percussion All In Multi-Percussion Solos
Percussion All in for Junior Percussion

Klik hier voor een gedetailleerd overzicht van alle titels.