Lido Shuffle

  • € 61,95
- +

Bladmuziek
Bestelcode CKL-47
Componist Scaggs W & Paich D
Arrangeur Kil P
Divisie 3e
Podium Mars Mars + Podium
Aantal Stemmen 13
Tijdsduur 03' 57''
Muziekvorm Concert
Repertorium Nee
Soort Origineel
Genre Pop & Rock
Instrumenten Bells - Vibraphone - Xylophone - Xylophone - Marimba - Marimba - Basmarimba - Timpani - Basgitaar - Drumset - Snaredrum - Tambourine - Barchimes - Conga's
PDF PDF
Geluidsopname Play MP3

"Lido Shuffle" is geschreven door Boz Scaggs en David Paich en verscheen in 1976 op Boz Scaggs' album "Silk Degrees". Uiteindelijk is het nummer als vierde single van dit album uitgebracht in 1977. De populariteit van het album kwam maar langzaam op gang, maar uiteindelijk zijn er zo'n 5 miljoen exemplaren van verkocht. Het nummer "Lido Shuffle" heeft net niet de top-10 in de Verenigde Staten gehaald, maar bijvoorbeeld in Australië stond het drie weken op nummer twee. In 2011 verscheen het nummer op de soundtrack van de film "Warrior".

Over het nummer herinnert Scaggs zich: "Lido Shuffle is een nummer wat spontaan ontstond. I ging eerst uit van het idee van de shuffle zoals Fats Domino dat deed bij "The Fat Man". Dat nummer had een opzwepende shuffle groove die ik vaak speelde op de piano. Daar ging ik wat op meezingen. Dit liet ik horen aan David Paich en hij hielp me om het nummer verder uit te werken". De opname van het liedje gebeurde door drie leden van het later te formeren Toto, namelijk David Paich, David Hungate en drummer Jeff Porcaro.

De speelstijl van wijlen Jeff Porcaro is in mijn drummersloopbaan een voortdurende bron van inspiratie geweest. Hij stond niet bekend om zijn drumsolo's of ingewikkelde onafhankelijkheidspatronen, maar wel om zijn groove. In zijn loopbaan heeft hij op onwaarschijnlijk veel platen meegespeeld als sessiemuzikant, los van de pareltjes die hij heeft gemaakt met zijn eigen band Toto, en zeer vele daarvan blijven de moeite om te checken/luisteren! Eén van zijn handelskenmerken was de shuffle, en "Lido Shuffle" is daar een schoolvoorbeeld van.