Crazy Troll Dance II

  • € 69,95
- +

Bladmuziek
Bestelcode CHG-07v2
Componist Hesseling H
Divisie 2e
Podium Mars Mars + Podium
Aantal Stemmen 10
Tijdsduur 04' 09''
Muziekvorm Concert
Repertorium Nee
Soort Arrangement
Genre Concert & Contest
Instrumenten Glockenspiel - Vibraphone - Xylophone - Marimba - Basgitaar - Drumset - Conga's - Bongo's - Rhythm instruments - Tam Tam - Cymbal Susp. - Barchimes
PDF PDF

Dit werk is al verkrijgbaar in een uitgebreide bezetting in uitgave bij Da Capo Music. Nu is er echter een nieuwe hedendaagse versie (in de een nieuwe muzieknotatie/zetting) gemaakt voor een kleinere, maar goed klinkende, bezetting. Hiermee is deze aanstekelijke en vrolijke compositie voor vele melodische slagwerkensembles geschikt en bruikbaar. 

Het is een werk dat zich uitstekend leent voor een programmatisch thema over sprookjes en Fantasy verhalen. De oorspronkelijk versie is namelijk gecomponeerd voor het zogenaamde toenmalige beoordelingsconcert (muziek wedstrijd) in de Efteling. Het te spelen muziekstuk moest origineel zijn en een verbinding hebben met dit pret - & sprookjespark. De compositie werd als eerste zeer succesvol, en met veel plezier en enthousiasme, uitgevoerd door de Melody Percussion Band Kunst Na Arbeid uit Houten, toen nog onder leiding van Charles van Zanten.

Het intro is mysterieus. Alles mystiek is in ritmiek uitgeschreven, maar men mag natuurlijk altijd ad libitum nog eigen effecten toevoegen, om de sfeer te verhogen. Dan volgt een up-tempo gedeelte, een easy swing gedeelte en weer een up-tempo gedeelte tot het eind.

Het is een echt leuk en interessant, speelbaar programmatisch werk, dat het publiek zeker zal aanspreken. Reden te meer om het in een hedendaags jasje te gieten. Ondersteun de uitvoering bijvoorbeeld met sprookjes/trollen beelden, wat zeker sfeer verhogend zal werken.

Veel speelplezier, Henk Hesseling