Safri Duo's "A-Gusta"

23 Aug 2015 Composities

Safri Duo is een Deens percussieduo, bestaande uit Uffe Savery en Morten Friis. Het duo is vooral bekend van zijn internationale hit Played-A-Live uit 2001. Savery en Friis hebben beiden aan het conservatorium van Kopenhagen gestudeerd. Na hun studie werden ze redelijk bekend met hun klassieke drumoptredens. In 2000 besloten ze de klassieke muziek achter zich te laten en zich meer te verdiepen in housemuziek. Dit resulteerde in de hit Played-A-Live (alias The Bongo Song). Het nummer behaalde in 2001 de tweede plaats in de hitlijsten en werd de langstgenoteerde plaat in de Nederlandse Top 40 van dat jaar.

In 2001 kwam Safri Duo's eerste house-album uit, getiteld Episode II. Naast bekende nummers als Played-A-Live en Samb-Adagio, verscheen op dit album ook "A-Gusta". Dit is een opzwepend, oosters getint nummer met een catchy marimba-partij. 

Marc Dufour arrangeerde dit aanstekelijke nummer voor melodisch slagwerkensemble. Een ware uitdaging voor de slagwerkers en een luistergenot voor het publiek!