nieuwsbrief
Nummer 154 - nov/dec. 2017 - Lees Online

Hier is dan weer een nieuwe editie van de 2-maandelijkse nieuwsbrief van DMP. 


Istana Jawa

Istana Jawa (Javaans Paleis) is een werk dat is geïnspireerd door Javaanse Gamelan, zoals deze bijvoorbeeld klinkt in het kraton (paleis van de Sultan) in Jokyakarta.

Componist Michel Ponsioen kwam tijdens zijn slagwerkstudie al snel in aanraking met de Javaanse gamelan bij ensemble Gending, waarin westerse opdrachtcomposities worden uitgevoerd op Javaanse gamelaninstrumenten.

Sinds 1997 maakte Michel met dit ensemble vier tournees door Indonesië en speelde op diverse gamelanfestivals. Door kennis en indrukken die hierbij opgedaan werden, leek het de componist ook een mooie uitdaging om een door gamelan geïnspireerde compositie voor slagwerkensemble te maken.

In Istana Jawa (PDF) worden verschillende gamelan-stijlen gecombineerd, zoals de langzame dromerige klanken van de gamelan uit midden Java als wel de opzwepende snellere gamelan muziek van west Java (Sunda) en de Balinese gamelan.

Samen met de Indonesische natuurgeluiden maken al deze klanken het werk tot een zeer sfeervol stuk, waarbij u zich al snel in de Gordel van Smaragd zult wanen.
 

 


  

Nieuwe Uitgaven

Facusi
M. Ponsioen
± 3e div. Perc. Ensemble

Speel

Meet the Latins
Ch. v. Zanten
± 3e div. Perc. Ensemble

 

Istana Jawa
M. Ponsioen
± 3e div. Malletkorps

 

Invictus
Ch. v. Zanten
± 2e div. Perc. Ensemble

 

Marche du Défilé
JG Schroen
± 1e div. Tromp.k.EbDb

 


  

DMP op YouTube

Volgens Google trekt YouTube iedere maand een miljard unieke bezoekers. Dat betekent dat maandelijks 1 op de 2 mensen met een internetaansluiting die website bekijkt.

Geen wonder dat er meer en meer filmpjes verschijnen met uitvoeringen van composities, die bij DMP zijn uitgegeven. Daarom heeft DMP een special YouTube-kanaal:

http://www.youtube.com/user/dutchmusicpartners

Graag attenderen wij u op enkele hele speciale uitvoeringen van DMP-composities:

Kent u nog een uitvoering van een DMP-compositie, die niet al in ons YouTube-kanaal is opgenomen? Laat het ons svp even weten.

 


  

  


Uitgaven "Percussion Modular"

Hieronder een overzicht van alle uitgaven van onze "Percussion Modular"-uitgaven:

 


  

  


Albums voor Drumset

Vorig jaar verscheen een nieuw album van componist Nico Camps, getiteld 7 Pieces for Drums. Het bevat uitdagende werkjes, oplopend in moeilijkheidsgraad. Eén van de werkjes (Fasten Your Seatbelts) is een duet voor drumset en piano. Een aanrader voor alle drummers!

Andere, reeds eerder verschenen albums voor drumset:


 

Afmelden

Als u deze nieuwsbrief niet meer wenst te ontvangen, kunt u zich hier uitschrijven.