Word Wide Percussion Music -4-

Graag stellen wij de volgende 2 werken voor, die in maart 2011 verschenen zijn in de internationaal georiënteerde lijn World Wide Percussion Music:

Madhouse (van Hans Hasebos)hhasebos

Kijk naar het nieuws en zie het gekkenhuis: machtshonger, corruptie en geweld. De tv als toegangspoort tot de waanzin waarin de mensheid zich bevindt. Zie de psychiatrische inrichting waar de arts bepaalt wat normaal is, terwijl het verschil tussen normaal en kranzinnig vaak nauwelijks valt vast te stellen. Bepaald geen eenvoudige zaak. In deze muziek heb ik getracht mijn waanzin en mijn werkelijkheid te verklanken.

Hans Hasebos

Beluister hier een computerdemo van dit werk:

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Bekijk hier de pdf van Madhouse.

Space Closed by Corrugated Metal (van Frederik de Vrees)fdevrees

Space closed by corrugated metal is ontstaan naar aanleiding van een project van kunstenaar Santiago Sierra uit 2002. Het betreft een foto van de, met metaal, dicht gemaakte art-gallery te Lissabon.
Ik heb vanuit dit moment de compositie als een afgesloten geheel gecomponeerd in de bekende A-B-A structuur.  Er wordt gebruik gemaakt van een veelzijdigheid aan materialen en tijdsindelingen waarna de compositie gesloten wordt door te eindigen op 1 enkele toon waarbij de suggestie ontstaat dat het geheel toch niet helemaal is afgesloten en er ruimte ontstaat voor een vervolg.  De delen zijn aan elkaar door gecomponeerd.

Is er nog geen computerdemo van dit werk.

Bekijk hier de pdf van Space Closed by Corrugated Metal.

Alle volgende composities in deze lijn zullen steeds via de DMP-weblog voorgesteld worden. We hopen dat we met deze lijn vooral de muziekverenigingen met een beperkte(re) bezetting een groot plezier doen!

Tags: , , ,

Reacties staan uit.