Welkom op de blog van Dutch Music Partners. Wat is eigenlijk een blog?

Een blog is een soort van website. Er zijn echter een aantal specifieke kenmerken die een website tot een blog maken:

Verzameling van grotere of kleinere artikelen (posts genaamd), geplaatst in omgekeerd chronologische volgorde (recentste post staat bovenaan). Elk artikel heeft een eigen webpagina, met een uniek internetadres, datblog niet meer verandert. Dit betekent ook dat elk artikel blijft bestaan. Onder elk artikel wordt de mogelijkheid gegeven aan bezoekers om reacties te plaatsen. Er wordt rijkelijk gerefereerd aan andere websites en andere blogs via links. Bijna steeds heeft een blog een RSS-feed, om makkelijk de nieuwste artikelen te kunnen volgen.

Waarom start DMP met een blog?

Een Blog heeft als groot voordeel dat het erg gemakkelijk is om te onderhouden en dat alle berichten overzichtelijk kunnen worden bijgehouden. Bovendien kunnen er meer mensen dan enkel de webmaster berichten plaatsen. Concreet betekent dit dat DMP dagelijks of wekelijks korte berichten en nieuwtjes kan plaatsen over:

  • Nieuwe composities;
  • Projecten;
  • Componisten;
  • Evenementen;
  • Verenigingen;
  • CD’s
  • Methodieken
  • Etc…

Op die manier hopen we de actualitietswaarde van onze website te verhogen en daarmee weer een extra service aan onze klanten te bieden.

We zijn benieuwd naar de reacties!

Tags: ,

Reacties staan uit.